Ma 2024. április 30., Katalin és Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab és Zsaklin napja lesz.
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Választás - 2024. április 20-tól lehet felvenni a jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket

Választás - 2024. április 20-tól lehet felvenni a jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket

2024 valasztasEzúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2024. június 9-i önkormányzati választásokhoz kapcsolódó ajánlásgyűjtő ívek 2024. április 20. (szombat) 8.00 órától 16.00 óráig (azt követően hétfőtől hivatali munkaidőben) felvehetőek a Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal (Kismaros, Kossuth L. út 5.) emeletén. Az ajánlásgyűjtő ívek kiadásának utolsó napja 2024. május 7.

Tájékoztatónkhoz csatoljuk azt az A4-es fomanyomtatványt, amelyet kitöltve kérünk leadni az igényléskor, de kinyomtatva is átvehető a Hivatalban. Az ajánlóív átadásáról a választási iroda átvételi elismervényt állít ki. Az ajánlóívekről másolatot készíteni – még kitöltetlenül is – szigorúan tilos! Akinek több ajánlóívre lenne szüksége, mint amennyit első alkalommal igényelt, egy újabban kitöltött A4 formanyomtatvánnyal igényelheti a HVI-től. Egy ajánlóíven 8 db ajánlást lehet gyűjteni.

Néhány tudnivaló az ajánlásgyűjtő ívekkel kapcsolatosan:

Szokolyán a polgármesterjelöltséghez 47, a képviselő jelöltséghez 16 érvényes ajánlás szükséges.

Az ajánlóíveket legkésőbb május 6. 16:00 óráig szükséges a HVI-nél leadni (Kismaros, Kossuth út 5.).

Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, egy jelöltet azonban csak egy aláírással. A választópolgár az ajánlását az ajánlóíven adja le, amelyet nevének, személyi azonosítójának, magyarországi lakcímének feltüntetése mellett saját kezű aláírásával kell ellátnia. A választópolgár jelenlétében az adatait más is ráírhatja az ajánlóívre, azonban saját kezű aláírása ebben az esetben is elengedhetetlen feltétel.

Az ívek visszaszolgáltatására vonatkozó kötelezettség elmulasztása esetén a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes helyi választási bizottság hivatalból eljárva bírságot köteles kiszabni. A bírság mértéke minden határidőben be nem nyújtott ajánlóív után 1 000 Ft. 

A leadott ajánlásokat a jelölt nyilvántartásba vételére illetékes helyi választási bizottság mellett működő választási iroda 3 napon belül ellenőrzi.

Amennyiben a bejelentés a jogszabályi feltételeknek megfelel, az egyéni listás jelöltet a helyi választási bizottság – legkésőbb a bejelentéstől számított 4. napon – veszi nyilvántartásba.

Tisztelettel:

Schottner Norbert

Helyi Választási Iroda vezetője

 

  • Utolsó frissítés: .

2018 © Kismarosi Közös Önkormányzati Hivatal - Szokolyai Kirendeltsége