Névnap

Ma 2017. december 17., vasárnap, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Képek

195538

Nyertes pályázat az 56-os emlékfal felújítására

56os emlékbizottságÖnkormányzatunk 2.500.000 Ft támogatást nyert az 56-os Emlékbizottság által meghirdetett pályázaton az 56-os emlékfal és környezetének szebbé tételére.

A jelenlegi emlékmű az 50. évforduló tiszteletére készült közösségi összefogással, tervezője Saxon-Szász János képzőművész. Az emlékfal 56 kockából áll. 

Az elnyert forrásból a felújítás során megvilágítjuk és környezetét is szebbé tesszük, mivel az ünnepi megemlékezések során, sokszor sárban tudjuk csak megközelíteni az emlékfalat. Egy ligetes, patak parti részen található az emlékmű, így a környezetében oda illő térburkolatot készítünk, mely térburkolatból 60 kiemelkedő kocka szimbolizálja majd a 60. évfordulót. Az emlékhely ezáltal a későbbi években egy igényesebb környezetet biztosítva nyújt helyszínt a megemlékezések alkalmára.

56os emlékmű vázrajz1

A kiemelkedő térelemek közül néhányon elhelyezünk az 56-os eseményekre jellemző tárgyakat, iratokat, az emlékév logóját, valamint az 50. és a 60. évforduló emléktábláját.

 

56-os Emlékfal felújításának vázrajza

 

Fontos számunkra, hogy igényes helyszínek, emlékhelyek alakuljanak ki településünkön, hisz minden, amit alkotunk maradandó az utókor és az utódaink számára. A szép és igényes közterületek kialakítása reméljük, hogy bennük is megindít szép dolgokat, megbecsülik, értékelik azokat.

 

Szokolya Község Önkormányzata