Névnap

Ma 2018. február 25., vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

Képek

208728

Ebzárlat és legeltetési tilalom 2016

EbzárlatA vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása (a csalétek vakcina kiszórása) miatt több településen, köztük Vác közigazgatási területére az október 1. és október 25. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala.

Az ebzárlat ideje alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

Az ebzárlat Szokolyán kívül Acsa, Bernecebaráti, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Fót, Galgagyörk, Göd, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Penc, Perőcsény, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szob, Sződ, Sződliget, Tésa, Vácduka, Váchartyán, Váckisújfalu, Vác, Vácrátót, Vámosmikola, Verőce és Zebegény területén lesz majd érvényes.

 

2016.Ebzárlat_és_legeltetési_tilalom_tájékoztató